Weeflessen

Coronacrisis

We herstarten in september de lessen die al liepen. De nieuwe cursus wordt verplaatst naar januari 2021. Dan start ik met 2 nieuwe groepen: op dinsdag- en op woensdagnamiddag.

Mijn weefatelier

Ik geef lessen in handweven, een ambacht dat vroeger alom aanwezig was in de Kempen, maar nu zo goed als verdwenen is. Weven mag best wat meer belangstelling krijgen. Het is een vorm van creatie die voorvloeit uit de techniek, met veel aandacht voor structuur, bindingseffecten en een verrassende combinatie van garens.

Je kan er heel creatief mee zijn. Het vergt alleen wat meer kennis om een eerste stofje te maken. Je hebt er ook heel wat materiaal voor nodig. Je kan bij mij komen leren weven en ik stel het benodigde materiaal ter beschikking tijdens de lessen.

In januari 2021 zal ik weer een reeks beginnerslessen geven op dinsdagnamiddag van half 2 tot half 5, om de 2 weken.

De datums zijn: 19/1, 2/2, 2 en 16 en 30/3, 27/4, 11 en 25/5, en 8/6 als reservedatum. De prijs voor deze 8 lessen is 240 euro. Minimum aantal inschrijvingen is 5 en het maximum is 8 mensen: dat zijn minder mensen dan vroeger ivm de coronamaatregelen.

Ik start met een 2de groepjes op woensdagen 20/1, 3/2, 3 en 17 en 31/3, 28/7, 12 en 26/5; en 9/6 als reservedatum.

Wat ga ik je dan leren?

Ik leer je alvast om een weefgetouw op te zetten, ttz. alle draadjes moeten netjes naast elkaar en mooi op spanning op het getouw komen.

De draden moeten ook op een bepaalde manier worden ingeregen om een specifieke binding te bekomen. Hiervoor zal ik wat theorie over bindingsleer geven.

En verder gaan we heel veel oefenen en zal je gaandeweg vol verbazing zijn over al de mogelijkheden.

Na deze eerste lessenreeks kan je een eigenhandig een getouw opzetten en de eenvoudige bindingen weven. En je hebt al wat achtergrondkennis.

Mensen die gebeten zijn door de weefmicrobe kunnen verder nog enkele jaren les volgen bij mij.

In eerste instantie moet je zelf niets aankopen. Als je nadien thuis ook aan de slag wil, zal ik je met raad en daad bijstaan om de juiste keuzes te maken.

Zeer tevreden over mijn recente aankoop, Jack Ashford. Zeer handig bij het weven, en vooral bij het aanbinden. Een unicum onder de trapgetouwen.