Weeflessen

Mijn weefatelier

Ik geef ook weeflessen, een ambacht dat vroeger alom aanwezig was in de Kempen, maar nu zo goed als verdwenen is. Het is mijn bedoeling om het weefambacht de aandacht te geven die het verdient. Je kan er heel creatief mee zijn. Het vergt alleen wat meer kennis om een eerste stofje te maken. Je hebt er ook heel wat materiaal voor nodig. Je kan bij mij komen leren weven en ik stel het benodigde materiaal ter beschikking tijdens de lessen.

De lessenreeks voor september 2019 is volgeboekt.

In januari 2020 zal ik weer een reeks beginnerslessen geven op dinsdagnamiddag van half 2 tot half 5, om de 2 weken. De datums zijn: 14 en 28/1, 11/2, 10 en 24/3, 21/4, 5 en 19/5 en 2/6 (16/6 houden we als reservedatum voor het geval). De prijs voor deze 8 lessen is 200 euro. Minimum aantal inschrijvingen is 6 en het maximum is 10 mensen.

Wat ga ik je dan leren?

Ik leer je alvast om een weefgetouw op te zetten, ttz. alle draadjes moeten netjes naast elkaar en mooi op spanning op het getouw komen.

De draden moeten ook op een bepaalde manier worden ingeregen om een specifieke binding te bekomen. Hiervoor zal ik wat theorie over bindingsleer geven.

En verder gaan we heel veel oefenen en zal je gaandeweg vol verbazing zijn over al de mogelijkheden.

Na deze lessenreeks kan je een getouw opzetten en zelf weven en heb je al wat achtergrondkennis.

Mensen die gebeten zijn door de weefmicrobe kunnen verder nog enkele jaren les volgen bij mij.

In eerste instantie moet je zelf niets aankopen. Als je nadien thuis ook aan de slag wil, zal ik je met raad en daad bijstaan om de juiste keuzes te maken.

Zeer tevreden over mijn recente aankoop, Jack Ashford. Zeer handig bij het weven, en vooral bij het aanbinden. Een unicum onder de trapgetouwen.