Weeflessen

Mijn weefatelier

Ik geef lessen in handweven, een ambacht dat vroeger alom aanwezig was in de Kempen, maar nu zo goed als verdwenen is. Weven mag best wat meer belangstelling krijgen. Het is een vorm van creatie die voorvloeit uit de techniek, met veel aandacht voor structuur, bindingseffecten en een verrassende combinatie van garens.

Je kan er heel creatief mee zijn. Het vergt alleen wat meer kennis om een eerste stofje te maken. Je hebt er ook heel wat materiaal voor nodig. Je kan bij mij komen leren weven en ik stel het benodigde materiaal ter beschikking tijdens de lessen.

In september 2023 start er weer een beginnerscursus. De datums zijn de dindsdagen 12 en 26/9, 10 en 24/10, 7 en 21/11 en 5 en 19/12 van half 2 tot half 5.

De prijs voor 8 lessen is 240 euro. Minimum aantal inschrijvingen is 5 en het maximum is 10 mensen.

Wat leer ik je tijdens de beginnersmodule?

Ik leer je alvast om een weefgetouw op te zetten, ttz. alle draadjes moeten netjes naast elkaar en mooi op spanning op het getouw komen.

De draden moeten ook op een bepaalde manier worden ingeregen om een specifieke binding te bekomen. Hiervoor zal ik wat theorie over bindingsleer geven.

En verder gaan we heel veel oefenen en zal je gaandeweg vol verbazing zijn over al de mogelijkheden.

Na deze eerste lessenreeks kan je een eigenhandig een getouw opzetten en de eenvoudige bindingen weven. En je hebt al wat achtergrondkennis.

Mensen die gebeten zijn door de weefmicrobe kunnen verder nog enkele jaren les volgen bij mij.

In eerste instantie moet je zelf niets aankopen. Als je nadien thuis ook aan de slag wil, zal ik je met raad en daad bijstaan om de juiste keuzes te maken.

Zeer tevreden met dit getouw: Jack loom van Ashford.