Weeflessen

Mijn weefatelier

Ik geef ook weeflessen, een ambacht dat vroeger alom aanwezig was in de Kempen, maar nu zo goed als verdwenen is. Het is mijn bedoeling om het weefambacht de aandacht te geven die het verdient. Je kan er heel creatief mee zijn. Het vergt alleen wat meer kennis om een eerste stofje te maken. Je hebt er ook heel wat materiaal voor nodig. Je kan bij mij komen leren weven en ik stel het benodigde materiaal ter beschikking tijdens de lessen.

In september 2017 start er weer een beginnersgroepje op donderdagvoormiddag van 9 tot 12. Daarna is er om de 2 weken een les. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wie er nog bij wil zijn, moet snel zijn. Ik werk liefst met kleine groepjes zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Per weefles vraag ik 25 euro, materiaal inbegrepen.

Ik krijg nogal wat vragen over de inhoud van de weeflessen.

Wel, ik leer je alvast om een weefgetouw op te zetten, ttz. alle draadjes moeten netjes naast elkaar en mooi op spanning op het getouw komen. Ze moeten ook op een bepaalde manier worden ingeregen om een specifieke binding te bekomen. Hiervoor zal ik wat theorie over bindingsleer geven. En verder gaan we heel veel oefenen en zal je gaandeweg vol verbazing zijn over al de mogelijkheden.

In eerste instantie moet je zelf niets aankopen. Als je nadien thuis ook aan de slag wil, zal ik je met raad en daad bijstaan om de juiste keuzes te maken.