Weeflessen

Mijn weefatelier

Ik geef ook weeflessen, een ambacht dat vroeger alom aanwezig was in de Kempen, maar nu zo goed als verdwenen is. Het is mijn bedoeling om het weefambacht de aandacht te geven die het verdient. Je kan er heel creatief mee zijn. Het vergt alleen wat meer kennis om een eerste stofje te maken. Je hebt er ook heel wat materiaal voor nodig. Je kan bij mij komen leren weven en ik stel het benodigde materiaal ter beschikking tijdens de lessen.

De weeflessen in september 2017 voor beginners zijn volzet. Er zijn 2 groepjes van 10 mensen die om de 2 weken op donderdagvoormiddag komen les volgen. De ervaring leert dat ongeveer de helft van de mensen zal gestopt zijn tegen het einde van 2017. Op die manier komt er een donderdagvoormiddag vrij in januari 2018. Wie zich daarvoor al wil inschrijven kan dat vanaf nu.

Per weefles vraag ik 25 euro, materiaal inbegrepen.

Ik krijg nogal wat vragen over de inhoud van de weeflessen.

Wel, ik leer je alvast om een weefgetouw op te zetten, ttz. alle draadjes moeten netjes naast elkaar en mooi op spanning op het getouw komen. Ze moeten ook op een bepaalde manier worden ingeregen om een specifieke binding te bekomen. Hiervoor zal ik wat theorie over bindingsleer geven. En verder gaan we heel veel oefenen en zal je gaandeweg vol verbazing zijn over al de mogelijkheden. Na ongeveer 10 lessen kan je een getouw opzetten en zelf weven en heb je al wat achtergrondkennis. Mensen die gebeten zijn door de weefmicrobe kunnen verder nog enkele jaren les volgen bij mij.

In eerste instantie moet je zelf niets aankopen. Als je nadien thuis ook aan de slag wil, zal ik je met raad en daad bijstaan om de juiste keuzes te maken.